İmkânı kısıtlı çocukları müzikle buluşturmak için çalışan Yorglass Barış Çocuk Orkestrası Koruma ve Geliştirme Derneği ile İzmir Konak Belediyesi iş birliği yaptı. İmzalanan anlaşmaya göre, orkestradaki çocukların müzik çalışmaları ve eğitimi ile ilgili ortak projeler yürütülecek. Sempozyum, konser ve atölye çalışması gibi etkinlikler düzenlenecek.
Çocuklara karşılıksız olarak müzik eğitimi vermek ve barışın sesini müzik ile duyurmak amacıyla kurulan Yorglass Barış Çocuk Senfoni Orkestrası, yeni dönemde İzmir Konak Belediyesi’nin de desteğini alarak başarılı çalışmalarına devam edecek. Orkestranın bağlı olduğu dernek ile Konak Belediyesi arasında imzalanan iş birliğine göre ortak çalışmaların yapılması kararlaştırıldı. İmza törenine, Yorglass Barış Çocuk Orkestrası Koruma ve Geliştirme Derneği Başkanı Gülfem Yorgancılar Perçin, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ile dernek ve orkestra üyeleri Verda Yemişçi, Nilgün Karaismailoğlu ve Sara Pardo katıldı.
Törende Yorglass Barış Çocuk Senfoni Orkestrası klasik müziğin unutulmaz eserleri Mozart’ın Eine kleine Nachtmusik’i ile Brahms’ın Macar Dansı’nın yanı sıra Porto Rikolu şarkıcı Luis Fonsi'nin popüler çalışması Despacito’yu dinleyiciyle buluşturdu.
“Bir Çocuk Gelişir, Dünya Değişir”
Yorglass Barış Çocuk Senfoni Orkestrası’nın bugüne kadar dünyaca ünlü sanatçılarla aynı sahneyi paylaştığını belirten Perçin, yeni dönemde, Konak Belediyesi’nin de desteğini alarak başarılı çalışmalarına devam edeceğini söyledi. Perçin, “Opera sanatçısı Selmin Günöz ve gönüllü arkadaşlarıyla kurulan orkestranın Barışcanları belediye ile ortak proje çalışmaları gerçekleştirecek. Kamuoyu oluşturulmasına yönelik konser ve tanıtım faaliyetleri ile sempozyum, çalıştay, atölye ve kurs çalışmaları düzenlenecek. Bu iş birliğinden büyük memnuniyet duyuyoruz. Bugüne kadar ‘Bir Çocuk Gelişir, Dünya Değişir’ düşüncesi ile hareket ederek onlarca çocuğumuzun müzik eğitimini üstlendik. Çalışmalarımızı, adımlarımızı güçlendirerek sürdüreceğiz” diye konuştu.
Yakında büyük bir konser var
Orkestranın sanat yolculuğu boyunca güzel işler başardığını ifade eden Perçin, “Sanattan beslenerek sanatı geliştirdik ve geleceğimizin emanetçileri olan çocuklarımızı sanat düşüncesiyle yoğurduk. Sanatın iyileştirici gücü kalpten kalbe, semtten semte, oradan da tüm şehirlerimize yayılıyor. 2017’de 45 çocuk ile çıktığımız sanat yolculuğumuzda 123 çocuğa ulaştık. Bugüne kadar çok sayıda konser veren orkestramız genişliyor. Yeni çocuklarımızı bünyemize kazandırarak ilerliyor, orkestramıza alımlara da devam ediyoruz” dedi. Sanatın iyileştirici gücüne dikkat çeken Perçin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu düşünce bizler için inanılmaz bir motivasyon kaynağı oluyor. Barışın sesini evrensel bir dil olan müzik ile daha geniş kitlelere ulaştırıyoruz. Tüm dünyayı etkileyen pandemi bizleri yavaşlatsa da durdurmuyor. Eğitim ve konserlerimiz dijital ortamda gerçekleşiyor. Her ay bir konuğumuzu ağırlıyoruz, zengin kaynaklardan besleniyoruz. Klasik müzik konserlerimiz başlıyor. Yakın dönemde, yüzlerce kişinin katılımıyla muhteşem bir konser organize etmeyi planlıyoruz. Bu konudaki çalışmalarımızda hem kurucumuz, öğretmenimiz Sevgili Selmin Günöz hocamızın katkıları, hem de değerli eğitmenlerimizin ve Barışcanlarımızın olağanüstü çabalarıyla devam ediyor.”
Yorglass Barış Çocuk Orkestrası Koruma ve Geliştirme Derneği hakkında:
“Bir Çocuk Gelişir, Dünya Değişir” düşüncesiyle hareket eden Yorglass Barış Çocuk Orkestrası Koruma ve Geliştirme Derneği, imkânı kısıtlı çocukları sanat bilinciyle eğitmek için çalışmalar gerçekleştiriyor. Gönüllüler ve sanatseverlerin desteğiyle aktif faaliyetlerine devam eden dernek, Venezuela’da Jose Antonio Abreu tarafından kurulan, suç oranının çok yüksek olduğu bölgelerdeki çocukları klasik müzik eğitimi ile sokaktan koruyarak topluma kazandırılan El Sistema modelini Türkiye’de uyguluyor. İzmir’in Kadifekale, İkiçeşmelik, Agora, Eşrefpaşa bölgesinde sosyo-ekonomik açıdan imkânları kısıtlı ailelilerin çocuklarının yer aldığı Yorglass Barış Çocuk Senfoni Orkestrası 2017’de 45 çocuk ile çıktıkları sanat yolculuğunda 120 çocuğa ulaştı. Bugüne kadar çok sayıda konser veren orkestra barışın sesini müzikle duyurmaya devam ediyor.
Yorglass hakkında:
Temelleri 1974’te atılan Yorglass, endüstriyel cam işleme ve düz cam ticareti alanlarındaki tecrübesiyle sektöre öncülük ediyor. Global bir marka olma vizyonu doğrultusunda faaliyetlerini sürdüren Yorglass, ulusal ve uluslararası pazarlara zengin ürün portföyüyle hizmet veriyor. 1988’de Ege Bölgesi’ndeki ilk ısıcam tesisini kuran Yorglass, 1989’da Bolu’da beyaz eşya camı alanındaki üretim tesisini faaliyete geçirdi. 2015’te Eskişehir, 2017’de de Bolu ve 2019’da Manisa fabrikasının devreye girmesi ile müşteri memnuniyetini katlayarak yoluna devam etti. 2019’a kadar Cam Merkezi A.Ş. adı altında Yorsan, Yorim ve Yorglas markalarıyla hizmet veren şirket, 45’inci yılında kurumsal kimliğini yenileyerek markalarını ve faaliyetlerini Yorglass çatısı altında bir araya getirdi. 2020’de Çerkezköy fabrikasını da faaliyete geçiren Yorglass bugün itibarıyla üretim ve ticari çalışmalarını; Yorglass Ticaret, Yorglass Satina, Yorglass Ticari Soğutucu ve Yorglass Beyaz Eşya iş üniteleri altında Türkiye’nin beş farklı şehrinde kurulu altı tesisinde gerçekleştirirken, ürünlerini 60’a yakın ülkeye ihraç ediyor ve Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında yer alıyor.
Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.